fredag 13 mars 2020

Brev hem för v.12


Nu är vi igång med utvecklingssamtalen, förhoppningsvis blir vi klara under nästa vecka.  
Det har varit många frågor och funderingar om Corona-virusets spridning. Vi skickar med hem ett infoblad till er föräldrar. På skolan följer vi råden om god handhygien, som vi har pratat om med eleverna.  
På onsdag 18/3 är det Pajala-dag för 3-5:an. Ni har ju säkert hört att badhuset är stängt, men det kommer att ordnas någon annan idrottsaktivitet för eleverna under det passet. Vi får besked senare om vad det blir. F-2:an åker denna dag in med skolskjutsarna till 07.10, och deras skoldag kommer att börja redan 07:30 och avslutas 12:30 då bussarna går hem. 
På fredag 20/3 är det dags för vår traditionsenliga “UTE-DAG”, då våra “gamla” elever, som nu går i 8-9:an i Kangos, kommer och håller i aktiviteter för F-5 hela dagen. Tänk på att ha kläder efter väder och extra vantar/ev ombyteskläder. Detta är en dag som vi gärna ser att alla förskoleklasselever deltar i. 
Idrotten vecka 12 blir på onsdag för F-2 längdskidor. 3-5:an är i Pajala. Vill påminna er hemma om att träna på att knyta skor. Det blev väldigt tydligt när det gäller att knyta sina pjäxor att flera elever på skolan, från F-klass till år5, inte kan knyta själv. Detta medför att det blir lång väntan innan lektionen kan köra igång då Ida måste hjälpa dessa elever med knytningen.  
F-2 
I NO jobbar vi på med att färdigställa temat Transporter. 
SO’n har 1-2:an börjat jobba om Vårt samhälle; kommunens uppgifter och vilka som bestämmer i samhället. På svenskan jobbar F-2 vidare med temat Djur och det redovisas och skrivs för fullt. Mycket roligt! 
På måndag är det svenskaläxa för 1-2:an. Eleverna kommer få med sig en lättläst bok hem, med frågor till. Den ska vara tillbaka till onsdag. 
3-5 
Anna är borta på tisdag (SBS) och Ida och Ella tar hennes lektioner. Vi har börjat jobba med GEOMETRI för 4-5:an och RÄKNESÄTTEN för 3:an i matematik. I NO ska 4-5:an bli klar med arbetet om Leia och björndjuren knäcker rymdkoden denna vecka. 4-5:an arbetar med sina PRAO-rapporter, de har fått välja om de vill skriva för hand eller på dator. Jag planerar för att börja med NP i svenska för 3:an denna vecka. Hoppas att alla är friska! 
SO’n har vi avslutat arbetet om samerna och börjat läsa om lagar och regler. Vi kommer att diskutera hur ungdomsbrottsligheten ser ut och vilka rättigheter och skyldigheter bla  eleverna har. 

Trevlig Helg! / Ida, Anna & Ella 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar