fredag 10 januari 2020

Brevet hem för v. 3

Adobe Flash
Välkomna tillbaka efter ett låååångt jullov! Hoppas att vi ska få en lika lärorik termin med elever som är lika intresserade och engagerade som i höstas. 
Vi påminner om att ni ska använda Skola24 för frånvaroanmälan gällande skoltid. Fritidstid smsar ni som tidigare till Fritidstelefonen: 072-7039707. ( Vi vet inte ännu riktigt hur det kommer att se ut på fritids. Fram till och med den 21/1 jobbar Ella där.) 
Idrott nästa vecka är INNE onsdag; badminton och fredag; innebandy. Eleverna får med sig hem en ny idrottsplanering samt att den kommer att finnas på Tärendöskolas blogg. 
Det blir någon mindre schemaändring under våren: för 3:an, varannan tisdag kommer de att ha Livsviktigt/SO med 4-5:an kl 12.50-13.20, och Meänkieli utökas med 10 minuter ( Tisdagar 14,05-14,45). 
Kulturskolans teater: Jenny kommer fortsatt att vikariera för Alf. Hon vill gärna veta om alla som varit med, fortsätter även denna termin. Meddela henne snarast! Utifrån detta så meddelas dag och tid sedan. 
F-2 
Vi ska börja jobba lite tematiskt i SO/ma med Våra pengar. Vi bygger upp en “affär” där vi ska öva praktiskt. I NO gjorde 1-5 igår en enkel undersökning i kemi som dokumenterades. Nästa vecka börjar vi med temat Rymden.  
På måndag delas svenskaläxan ut och ska vara tillbaka på onsdag. 



3-5 
Vi kör igång med nytt mattekapitel för 4-5: Bråk, procent och algebra. 3:an gör klart Statistik och diagnosen innan de också börjar med Bråk. För 3:an har jag lagt ut matteövningar på BINGEL som är jättebra att jobba med ÄVEN HEMMA innan de ska ha Nationella proven senare i vår. Läxorna startar vi med nästa vecka. I NO ska 4-5:an jobba med Fysik-Ljud och 3:orna med Rymden. 
I SO kör 4-5:an igång med upptäcktsresande/ Historia, och 3:orna fördjupar sig i Våra Pengar/samhällskunskap. 

Trevlig helg!      Ella, Anna och Ida 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar